Zdar,
napadlo mne v pracovní pauze, že jeden z projektů v dalších měsících , který by mohl výrazně rozvířit hladiny uhnívající populace by mohla být aktivita např. formou konferencí apod., která by v celé své kráse ukázala na tu zvrácenost potřeby konzumu a neustálé produkce. Super by navíc bylo, kdyby se ty akce povedlo realizovat na samotné posvátné akademické půdě.
Dnes je to hlavně problém tzv. kurv.tek (český velmi přesný termín) = plánovaného zastarávání.
Osobně bych jednou rád viděl všechny ty rektory VŠ, technologické špičky a jiné pomazané hlavy z technických oborů, ekonomických a také humanitních jak budou na téma "současný monetární a produkční systém versus jeho skutečná efektivita a smysluplnost" reagovat a dokladovat své vědecké postřehy, zda jim to připadá jako normální chování výsledků vědy a také jak z toho ven a hlavně co jiného jim osobně v tom brání, mimo známý fakt obecné závislosti člověka na příjmech na obživu.
Vždyť i na těch ekonom. a humanitních universitách vlastně lidí celou dobu učí jak mít převahu nad jiným člověkem, jak využívat jeho slabin a to jen z prach sprostého důvodu obohacení se na úkor jiného. Spolupráce o té se mluví pouze ve spojitosti pokud z toho něco někomu kape do peněženky.
Celá tato část společnosti i přes předpokládané vysoké znalosti přijímá stejně takový přístup jako většina populace tzn. "ano o tom víme (někteří), ale co my s tím můžeme dělat" a já dopovím "když naše kroky někdo řídí skrze provázky finanční závislosti"
Mě-li bychom bušit i do těchto "vrat", protože tam je totiž zdroj potřebného odborného potenciálu, který bude schopen společně pak řešit celý přechod na jiné fungování společnosti.
Prostě tě lidem je nutné ukázat zvenku tu krabici, ve které je jim dovoleno nějak žít.