Kalkidév píše:1. Krátké konstatování, že a co je špatně (zotročující peněžní systém)
1. Jak reaguješ na argumenty? Respektive do jaké míry měníš svá každodenní rozhodnutí na základě argumentů z vnějšku? (Argumenty jsou zprávy, reklama atd., vlastně jsou složkou všech těch sdělení). Já svá každodenní rozhodnutí orientuji především podle svých potřeb a zkušenosti. Argumenty druhých beru v potaz až jako poslední.
V první řadě mne to nesmí zahltit, jinak to vyfiltruju. Tudíž dávám přednost jasným a stručným argumentům.
Kalkidév píše:Kromě toho, když říkáš že systém peněz je zotročující vlastně říkáš stoupněte si nazí do mrazu a veďte tam plnohodnotný život.
Jak jsi na tohle přišel? To slovo zotročující mělo jen navodit pozornost a spojení peněžní systém ukázat viníka. Myslím, že ve svých úvahách moc spěcháš. Lidé toho vstřebají očima většinou o trochu více, ale zase ne až tak moc.
Kalkidév píše:90% lidí systém peněz nevadí, dokonce jim vyhovuje a to natolik, že jsou ochotni kvůli systému oželet řadu svých svobod, zvláště pokud budou dostávat informace z KLDR, v nichž získají jistotu, že jiné řešení je ještě horší. Churchil řekl: "Demokracie je nejlepší ze špatných řešení." Systém nikdy netvrdil, že je perfektní, když to tvrdil zkolaboval rychleji. (Hitler, Stalin)
Což je jen a pouze jejich slepotou, kterou hodlám adresovat co nejrychleji po získání pozornosti.
Kalkidév píše:Pokud tě "lidé" nedomítnou zde, pak můžeš přejít k druhé fázi... (Kolik jich bude a kteří?)
Spousta lidí to vyfiltruje z prostého nezájmu a s tím toho moc nenadělám, protože těm vůbec nejde o myšlenku, to bych jim musel naopak předhodit něco konzumního, ale to mi zase čest nedá.
2. Nadhodit řešení (třeba jen odkaz, musí však být zřetelné, že o řešení víme a umíme ho nabídnout)
Mnoho lidí filtruje, když nevidí řešení ale jen nadávání (slovo řešení jsem pro PRAK nadhodil už v nadpise). Máš lepší nápad?
Kalkidév píše:3. Burcovní video (ZM: Moving Forward nebo něco takového)
4. Zopakovat řešení, případně rozvést.
2. Burcovní video Zeitgeist je z objektivního pohledu sice burcovní, ale otázkou je zda je to stylem podání. Fakticky ale mohu říci, že třeba náboženská část vykazuje řadu chyb a domnívám se, že i další části jsou zpochybnitelné. Zeitgeist staví na víře a iracionálnu o to víc, čím víc se jim snaží amatérsky "vědecky"vyhnout.
Pokud tě "lidé" neodmítnou zde (Kolik jich bude a kteří?), pak můžeš přejít k třetí fázi.
O tom už mluvíme vedle, viděl jsi vůbec další díly? Viděl jsi "Moving Forward"?
Navíc ten odkaz spousta lidí přeskočí a začte se o trochu dále - do řešení, které musí zároveň vysvětlovat problém.
Zpět na začátek: ZAUJMOUT. Jak?
A doplňující otázka: jak vnímáš mé stránky?