od Kalkidév » 10.01.2012, 15:23
Díky za reakci
Jsem mezi vámi nový a chtěl jsem se zapojit do tématu. Použil jsem výrok VK, protože je částečně spojen s tématem diskuse“Spojení proti současnému systému v ČR“, zároveň je to cizí prvek, protože neobsahoval jakýkoliv můj komentář. Zajímaly mne vaše reakce, proč to vám hned vysvětlím.
Společnost je stroj. Zjednodušeně je to funkční uspořádání společenských vztahů na základě nějaké generacemi ustálené reflexe otázky „člověk a potřeby člověka“. Nutno dodat, že člověk je sice gramaticky singulár, ale reálně je to vždy plurál, zřetelně to reflektuje M-text (M rozuměj Mater) západní civilizace, když říká: „stávají se jedním tělem“. Mechanika toho stroje společnosti je tedy založena na stávání se jedním, jednocení, sjednocování. Z nějakého důvodu se stalo, že tato reflexe, jejímž prostřednictvím je společnost živena zachovává striktně pyramidové schéma a to jakkoliv reflexe vědy ukazuje stále jasněji (zvláště zřetelné u Junga), že přirozenost člověka a jeho potřeb má spíše kruhové schéma. (Není bez zajímavosti, že existuje zjevná souvislost mezi pyramidovým schématem vyžadujícím „stupně“ – grady a neustále přítomným solárním bohem. Slovo stupeň je totiž lingvisticky přímo se sluncem spojeno a to ve svém kořeni.
Ale zpátky k věci. Právě proto, že společnost je funkční stroj, není obsazení role prezidenta profesorem VK právě v této době nijak náhodná. Nakonec jistě znáte všemoudré věty: „Jaký národ taková vláda!“ Případně: „Máme, co si zasloužíme“. Jistě namítnete, že vy jste tohoto muže nezvolili a jeho hlas není váš hlas, nicméně je faktem, že tento otevřený egoista, jehož samozřejmým zvykem je okamžitě slovně „atakovat a degradovat“ jakéhokoliv partnera v dialogu, a jehož nevyčerpatelným tématem je „nedostatečný výkon“ a záliba v ordinaci askeze ve formě „utahování opasků v zájmu lepšího zítřka“. Tento muž se již dvaadvacet let pohybuje v horní částí pyramidy, dospěl v tomto patře a skvěle ovládá svou „sluneční“ roli. Jeho výroku jste se sice zasmáli. Napadlo vás ale, že kromě toho, že to řekl „Vašek“, by tento výrok mohl obsahovat cennou informaci právě k tématu „Spojení proti současnému systému v ČR“ Napadlo Vás, že právě v tom směšném logii je neuvěřitelně cenná informace o tom, jaký reálný úspěch, nebo naopak neúspěch může mít vzácná energie vynaložená na spojování se proti současnému systému?“ Nepřehlédli jste skutečnost, že systém „pyramida“ je založen na „logiích“, tedy živých slovech, či slovech života? Radostných, či neradostných zvěstech, vlastně evangeliích a apokalypsách, ano zprávách, přenášení zpráv. Systém je na tom dokonce životně závislý. Proč asi?
Co vlastně říká? Jak to říká? Komu to říká? Uvědomte si, že jste minorita. Dokonce absolutní minorita. Majorita vždy zcela automaticky nastavuje tvář slunečním paprsků. Slovům, tedy vlastně slibům…
Bude nějaké spojení proti systému úspěšné? Může vůbec být? Víte to?