Zdravim.
před asi pul rokem jsem se zaregistroval, a věřil v projekt Venus potažmo v ZM.Ale už v tu chvili jsem si říkal, že z toho nic nebude.
Dnes jsem sledoval filmeček
http://www.youtube.com/watch?v=TKurU_7z ... r_embeddedPak jsem si řekl podivám se na České ZM a ehjle nemýlil jsem se, "mrtvo".Jistě teď spousta z Vás řekne : no to je i kvuli tobě nic si nedělal ničím nepřispěl.Částečně máte pravdu.S celosvětovým hnutím ZM souhlasím, ale.....
Vycházím z toho, že člověk je součást přírody a je součástí jejich zákonitostí.Sleduji docela hodně přírodopisné filmy na satelitu.Všimněte si jak funguje příroda, krutě a nemilosrdně, uděláš chybu zplatíš, jsi silnější zvítězíš.
My lidé jsme stejní, změny se většinou provádějí jen za pomocí nasilí, ano díky inteligenci, kterou máme jsme odlišní od zvířat, ale jinak jsme stejní.Z toho jsem pochopil, že ZM zůstane jen hnutím,ale v nejlbižší době (desítky let) zásadně neovlivní, nezmění světové dění.Svět se změní je nasilím.Já s nasilím samozřejmě nesouhlasím, ale svým psaním tu nebo i prováděním jiných činností souvisejících v duchu ZM nic nezměním, nezmění to ani v ostatních zemích.V dnešní době vládnou peníze, máš peníze máš moc, za ty peníze provedou "špinavou" práci jiní pro vládnoucí elitu.Vzpoměnte si na film s Tomem Cruisem "Operace Valkýra" - jistě že je to film, skutečnost mohla být odlišná,ale....Před zabitím Hittlera si museli vše připravit, museli mít na své straně polici, vojenské jednotky apod. bez toho by věděli, že to jinak nemá cenu.Přírovnaní pro dnešní dobu......Jediná cesta jak provést změny v dnešní společnosti nenásilně ve větším rozsahu je třeba dostat se do vlady s velkým počtem křesel, dobrá..., dejme tomu, že založíme stranu a vyhrajeme volby, začnete provádět změny, které se nebudou spoustě lidí líbit (myslím tím "vládnoucí elitu"), vytáhnou na vás nějaké bláboly , že jste při volbách podváděli, nějaké úplatky apod., dobrá řeknete si, to jsme nedělali to ustojíme.......,ale pokud nebudete mít na své straně přátelé z vojenských, policejních, zdravotnických,novinářských, aj. kruhů, tak můžete s novodobým vládnutím dopadnout špatně.Prostě potřebujete, aby se za vás měl kdo postavit, u policie,vojáků a novinářů je to zvlášt duležité, kdyby náhodou došlo na lámání chleba..., tak je potřeba,aby vás měl kdo (byť protiprávně) pustit z vězení a vy jste mohli pomocí novinářů "ukázat",kde je pravda.
Pokud totiž vládnoucí elita uvidí, že za sebou máte nejen "obyčejné" lidi,ale i policii případně vojenské složky, tak už nemůže vydat jen tak nějaké příkazy.Je mnoho demonstrací, kde jsou lidé(i desetitisíce) v ulicích, ale stačí zvednout prst a vodní děla to už do nich ládují,ano novinaři pak něco napiší a tím to většinou končí.Pro velkou změnu v duchu ZM je potřeba mít lidi ve všech oborech, které mají vliv na chod státu - dle mě policie, vojáci, zdravotníci, školy, novináři, intelektuálové, umělci apod.,pokud se pak budete snažit provést změny, tak už nebude jen tak lehké proti těmto všem lidem zvednout prst vydat příkazy.Takže základ je mít rozumné sympatizující lidi na zmiňovaných pozících, pak se dají dělat změny.Ano bohužel pak tu je další "nepřítel" EU.Ale pokud by tento princip, co jsem popsal výše provedli v ostatních zemích, tak by to nemusel být až tak velký problém.A o tom je dle mě ZM.Jde to i rychleji, ale to jen vojenskou silou, obávám se, že USA něco podobného chystají pro příští rok....
Ano řečí v hospodě, na fórech a sledováním filmů na youťub se nic nezmění, jen do podvědomí lidí přejde myšlenka a to je samozřejmě důležité.Další krok by se měl odehrávat ne silou,ale dle právních zákonů dané země, tj. většinou volby, parlament, prezident.A to by se mělo dít v časových sledech ve všech zemích.Tzn. mít velmi charismatickou osobu, která přesvědčí lidi co je pro ně v duchu ZM dobré a požádá je o podporu.Tím myslím ne jen slibovat,ale otevřít lidem oči.Je určitě dost "hloupých" lidí alá Novák, které nic než jejich vlastní pupek nezajimá a těm musíte hodně přesvědčivě říct co by bylo dobré pro společnost a získat je na svou stranu.
Pravděpodobně jsou opravdu jen dvě možnosti pro dosáhnutí změny většího rozsahu v lidské spolěčnosti : silou, nebo rozumem.
Sami si to promyslete, ale lidská historie nám říká vše,rozum určitě nevede.Myslím si, že z Ameriky pochází všechno zlo i dobro.....
Promiňte mi dlouhosáhlý příspěvěk,ale jinak to nešlo.
S přírodním heslem "silnější vítězí" se s Vámi loučím.