Zdravím,
jen velice nerad sem píšu, jelikož nevím, jestli sem můj příspěvek patří, ale už fórum prolézám dva dny, ale nenašel jsem vhodnou diskuzi, nebo podobný problém, který vidím já. Tudíž se chci případně omluvit, jestli přicházím s něčím starým a prodiskutovaným.
Celá myšlenka ekonomiky na zdrojích mi přijde skvělá. Souhlasil bych i s novou restruktulizací společnosti. Ale možná se mi to zdá, ale vidím v tom zásadní nedostatek. Když by bylo všeho dostatek, nebo bychom se o to snažili, nezpůsobilo by to nekontrolovatelný růst populace? Když si vezmeme v přírodě dravce, například ptáky, kteří loví na poli hlodavce, jejich počet závisí na počtu "škůdců" na poli. V našem případě tyhle "škůdce" představují peníze. Nemám-li dostatečný příjem peněz, zakládám rodinu jen o určitém počtu jedinců. Naše planeta i bez zbytečného plýtvání uživý pouze určitý počet jedinců. To se budou vydávat průkazy na povolení mít dítě? Je to sice nejlogičtější, ale povede to k dalším nesrovnalostem ve společnosti ...
Znovu prosím o prominutí, zda-li už se tu podobný problém řešil, ale díky dnešnímu systému, není času nazbyt...