od firda » 08.01.2012, 00:19
Pročítal jsem toto téma, pak už spíše skenoval a přeskakoval, takže možná vyslovím již vyslovené. Nu, tu je to:
prometheus: Není žádná přirozenost člověka, ani jeho předurčenost, natož aby byl člověk od přírody zlý nebo dobrý. Každý hrajeme sám za sebe, každý jsme se přišel něco naučit, každý to nějak zvládáme. Pro své lekce jsme si vybrali svá těla, svou genetickou výbavu i prostředí. Ano, nelze měnit prostředí bez změny jednotlivců, ale jednotlivci se mění a tak se musí změnit i prostředí a každý z nás může přispět k této změně. Čas uzrál, změna je tu, pojďmě ji uskutečnit.
Psychopat: Pojem osud je jen konstrukce, připravili jsme si jen určité lekce, to je vše. Jsme herci Velkého divadla a vůbec nezáleží na tom, zda se dá scénář spočítat či ne, tak jako tak budeme vše cítit a vnímat a nebudeme vidět do budoucnosti. Na to jsme moc malí páni. Hrajme tedy, žijme, pro sebe.
Morphee: Meditace je dokonalé vnímání, nic víc, nic méně, žádné náboženství. Já jsem teď ve stádiu, kdy vidím role herců, tedy kousky své vlastní duše. Vidím, kdo mi hraje ublíženost, ego, rozum, intuici a lásku. Vím tedy, co mi jaká část říká, znám jejich chyby (zvláště ega a rozumu) a kdy se mám na koho obrátit (popř. dle odpovědi poznám, že se mám zeptat někoho jiného). Pak se mohu zastavit a meditovat, vytvořím si v mysli vlastní hřiště, postavím na ně své loutky a začnu se ptát svých částí. Když mi to nestačí, pak se zeptám opět lidí a dívám se, kterou roli hraje a jakou informaci mi dává. A znovu a zvnou. Doupouštím se chyb, zapomínám, a zase znovu a tak dále, nekonečná hra mysli.
prometheus: Co zřím to zmizí, není toho již více třeba. Jakmile uzřím jasně část sebe sama, zmizí, je tím vyléčena (to je to odprogramování).
Psychopat+Johnny_Cmoud: Šíp způsobí bolest, netřeba hledat střelce, to my sami po sobě střílíme (to odraz naší duše v zrcadle nastavené druhým vystřelil šíp do již bolavého místa, aby bylo lépe vidět a cítit). Nemůžeme však vytahnout šíp anižbychom pochopili, to by bylo jen ignorování problému a tedy žádost o další šíp. Musíme pochopit, co šíp zasáhl a podívat se na ránu, jedině tak se může zacelit a nepřitahovat již více šípů.
kombík: je spousta problémů a spousta řešení, globální problémy vyžadují komplexnější řešení. Při pohledu na Venus Project je to tedy totéž jako otázka počítače na přistávání letadel. Vždy se vyskytne problém, který počítač nevyřeší, protože k tomu nebyl naprogramován, neboť programátor tuto variantu opoměl. Počítače jsou však skvělou pomůckou, externí výpočetní technikou a pamětí. Stačí se naučit je správně používat. O důležitých (problematických) věcech musí stále rozhodovat lidé, vlastně vždy rozhodují lidé, i o tom, zda budou věřit počítači nebo si to raději nějak zkontrolují či přeprogramují. Dále jsou systémy na kontrolu systémů, aneb kontrolní programy, předpoklady a invarianty. Program se dá napsat tak, že sám řekne, jak dobrý je jeho výsledek (jak důvěryhodný).
Dívka: Problémy se mají řešit. Říci, že za všechno mohou muži svým majetnickým pudem je hloupé a ignorací problému. Já rád opakuji: Muži vládnou světu a ženy mužům. Všichni máme své prostředky a už jsme doufám v době, kdy nevládne ani jedno pohlaví. A pokud ještě nejsme tak jsme té době blízko. A ano, věřím v dokonalou souhru mužů a žen, jinak to ani být nemůže. Ženy, které smýšlejí jinak se bojí zbytečně a musí se naučit věřit sobě (a tím i mužům, protože ti jim pak přestanou ubližovat).
Všem: Ovládací schéma je obecné. V dnešní době jej sice nejspíše používají více muži vůči ženám, ale to je něco trochu jiného než výše zmíněný odstavec. Ženy zase používají častěji submisivní-ponížené-ublížené schéma na vysávání mužů. Celé je to o EGU a práci s energií. Není to o mužích a ženách ani o jednotlivých ovládacích dramatech. Je to o nás všech, až se vyléčime, pak to všechno zmizí. Pak všichni postoupíme na vyšší úroveň, celá společnost. Opakuji tedy, že problém není v pohlaví ale v EGU (bolístkách, ublíženosti a neřešení).
spekacek: Zkus si přečíst mé stránky a podívej se na video o Základním příjmu. 90% lidí by i tak pracovali (30% méně hodin). 80% lidí si myslí, že ti druzí by nepracovali.
Skutečně svobodní budeme teprve tehdy, až se přestaneme vzájemně cíleně oblbovat.