Tak konečně jsem zhlédnul chybějící dokumenty. Ten Na počátku bylo světlo je skutečně velmi kvalitně zpracovaný,
velmi profesionálně, musel být i celkem drahý, protože autoři cestovali po celé Zemi.Celkově to u mě spíš posílilo přesvědčení, že bretharinaství možné není a tím spíše ne u běžných lidí žijících normálním životem.
1)Jasmuheen - když budu naslouchat své intuici, tak tato žena je jasná podvodnice, která si na fámě o svém nejezení založila byznys. Stačí se podívat na její web a eshop a zvážit z čeho všeho má příjmy.Je to atraktivní žena, které dělá dobře pozornost a která se dobře cítí v pozici jakéhosi Guru.
Další info o ní zde.
http://gnosis9.net/obchod/?jasmuheen,313 (o tom jak neobstála v testu) a
http://hledani.gnosis9.net/view.php?cis ... 2011100026 (pasáž o tom jak těch 40tis někdy jí)
2)Prahlad - to je trochu jiný frajer. Nicméně v dokumentu se uvádí, že celý čas tráví někde v horách a do města sestupuje pouze na nějakou slavnost (tzn. jestli si v lese pořádá hostiny nikdo neví).Jako jogín hodně těžkého kalibru ustál zkoušky v nemocnici velmi dobře - ale to nic neříká o tom, jestli je breath. pro normální lidi.
prahlada respektuju a za klíčové v jeho zkoušče považuju to, že za 10dnů vůbec nevyměšoval
(jestli tedy nenašel tajný způsob jak močit, to by potom měnilo hodně)
3)K těm 30-40tis. breth ve světě...nikde jsem nenašel jak tomu číslu přišli. Dost mě šokovalo, že Jasm.jinde uvádí, že někteří z nich jedí 1x za měsíc, někteří 1x týdně, někteří 1x za 3dny. To je potom ale úplně něco jiného...
4)K tomu vědci - Werner. Působí jako velmi solidní člověk a navíc je to vědec, sportovec

...co by jste chtěli víc...Nicméně přes veškerou svou dobrou vůli nedokázal zorganizovat věrohodný výzkum, který by vyvrcholil i kvalitně zpracovanou a veřejně publikovanou zprávou.Nevím jak moc je jeho dobrá vůle skutečná.
Navíc to co vzešlo z toho prvního zkoumání vyznělo proti němu.Hezké, že to přiznal.
5)Čínské pojetí (Bi Gu) nejezení je podle mě zase v kontrastu s tím co říká Monfort atd. Oni říkájí, že to není pro každého, ale jen pro opravdu pro mistry, kteří jsou úplně v kontaku se svým tělema atd. (musí cvičit Chikung a podobné věci).Říkají, že takový lidé tam žili někde v horách, nicméně teď nám nikoho takového z hor neukázali (až na tu co občas jí ovoce a vede ty kurzy)
Nevím co k tomu víc říct.Když tak nadhoďte něco zajímavého co jsem neuvedl.
Dokument Co mi jen víme,byl pro mě velkým zklamáním.V podstatě nevím co tím chtěli autoři říct. Podle mě jsme jen lidia spoustu věcí nikdy nepochopíme, tečka. Hodně myšlenek, které zde zazněly mě vyloženě iritovala, jakoby scénář psal choromyslný člověk (včetně naléhavého tónu kterým nám to ti lidé sdělovali).Výstřely do tmy, jako že když tomu naprosto uvěříte, tak můžet chodit i po vodě jsou opravdu o ničem. Takhle se můžou bavit děti v mateřské školce (nebo dospělí po zhlédnutí Matrixu

), ale k ničemu to nevede.